Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem i roztartym w dłoniach majerankiem. Obsmażyć na maśle, przełożyć na deskę.

Na tej samej patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę. Pod koniec dorzucić pokrojony czosnek. Podlać wodą (½ szklanki wystarczy).

Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać i wlać na patelnię. Dorzucić chrzan. Przyprawić solą. Dodać podsmażone mięso i dusić przez kilka minut.

Podawać z kaszą i ćwikłą z chrzanem. Polędwiczki można udekorować świeżym majerankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 447
Ewa gotuje - odc. nr 447

Tym razem gotowanie zacznie od kremu z pieczonego czosnku. Nie od dziś...

 

Podobne przepisy

Schabowy z mortadeli

W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!

Gołąbki w liściach winogron

Inspirowane greckimi dolmades...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Wróć do listy przepisów