
25 października to Światowy Dzień Makaronu. Najlepiej uczcić go przyrządzeniem jakiegoś pysznego dania! Mam dla Was świetny i szybki przepis na makaron z cukinią i mięsem z indyka.
Indyka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię, pomidory, cebulę również pokroić w kostkę, a czosnek w plasterki.
Na osolony wrzątek wrzucić makaron Lubella i gotować przez 6 minut – ma być al dente.
Na patelnię wlać olej i podsmażyć mięso z indyka. Gdy indyk będzie złocisty, dorzucić cebulę i smażyć dalej. Następnie dodać czosnek i nadal podsmażać. Potem dodać pomidory oraz cukinię. Podlać odrobiną wody, doprawić roztartym w dłoniach oregano. Gdy cukinia będzie miękka, dorzucić ugotowany makaron Lubella.
Serwować udekorowany płatkami parmezanu.
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...
Pieczyste z czosnkiem!