Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Udka kurczaka w curry

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika. Składniki marynaty wymieszać i pokryć nią kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Po tym czasie upiec na ruszcie lub elektrycznym grillu albo na żebrowanej patelni.

Podawać z kaszą jaglaną z pesto.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 389
Ewa gotuje - odc. nr 389

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...

 

Podobne przepisy

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Wróć do listy przepisów