Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Filet z kurczaka w stylu caprese

Opis przygotowania

Filet rozciąć wzdłuż na pół nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na mięsie ułożyć na przemian plastry mozzarelli i pomidora. Złożyć. Umieścić w natłuszczonym oliwą naczyniu do zapiekania. Spiąć patyczkami do szaszłyków. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Upiec w piekarniku (30-40 minut, temp. 160 st. C).

Podawać z sosem szczawiowym. Udekorować świeżym tymiankiem.

Sos szczawiowy. Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i podsmażyć posiekany szczaw. Zalać śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zagotować. Posłodzić miodem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 518
Ewa gotuje - odc. nr 518

Tym razem Ewa gotuje po włosku. Pierwszą potrawą będzie klasyczna zupa...

 

Podobne przepisy

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Wróć do listy przepisów