Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deser bezowo-kokosowy

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Piec 10-15 minut w temp. 110 st. C. Wysuszyć w otwartym piekarniku.

Podawać w pucharku z sosem malinowym (mrożone owoce zmiksować z cukrem pudrem) i bitą śmietaną aromatyzowaną odrobiną tartego imbiru.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 88
Ewa gotuje - odc. nr 88

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...

 

Podobne przepisy

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Owoce pod koglem-moglem

Morele, brzoskwinia i gruszka...

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Drożdżówki z budyniem i śliwkami

Co ciekawe: śliwki są... suszone!

Wróć do listy przepisów