Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z cukinii

Opis przygotowania

Pory pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić kurkumą, pastą curry i pieprzem. Zalać gorącym wywarem. Cukinie umyć i pokroić w półplastry. Wrzucić do garnka, przykryć i gotować do miękkości.

Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z cytryny i zagotować.

Podawać z pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 543
Ewa gotuje - odc. nr 543

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Charczo

Gruzińska zupa gulaszowa;-)

Paprykowy krem z pomarańczą

Na ciepło i jako chłodnik;-)

Zakwas na żurek

Bez glutenu!

Wróć do listy przepisów