Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa truskawkowa

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).

Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Zupa szpinakowa

Z jajkiem poszetowym...

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Chłodnik ogórkowy

Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!

Wróć do listy przepisów