
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.
Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie
gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od
razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...
Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)
Wyjątkowo soczysta!