Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...
Na oleju...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...