
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite widelcem i wyrobić. Ciastem starannie wyłożyć natłuszczone foremki do babeczek. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać mi±ższ zeskrobany z wanilii i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdj±ć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.
Babeczki wyj±ć, do każdej nałożyć kajmak, wierzch ozdobić wisienk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...
Wariacja na temat sernika i mazurka!
M±kę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i ¶mietan±, dodać jajka i sól, zar ...
W foremkach na babeczki...