Wodę podgrzać. Wrzucić masło. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę. Wymieszać. Postawić na kuchence. Mieszać aż ciasto stanie się szkliste. Odstawić do przestudzenia. Następnie posolić i cały czas mieszając wybić jajka. Przełożyć do rękawa cukierniczego i porcjami, w odstępach, wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia (powinny powstać rozetki).
Piec przez 20 minut w temp. 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić i rozkroić.
Wiśnie rozmrozić. Przełożyć na patelnię. Posłodzić. Wymieszać i usmażyć.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier puder. Zmiksować. Stopniowo, po łyżce, dodać ugotowany i wystudzony budyń.
Masę nałożyć na spody ciasteczek. Dodać usmażone i wystudzone wiśnie. Przykryć i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Bita śmietana, truskawki i bezy...