Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ptysie z kremem i wi¶niami

Opis przygotowania

Wodę podgrzać. Wrzucić masło. Zagotować. Zdj±ć z ognia. Wsypać m±kę. Wymieszać. Postawić na kuchence. Mieszać aż ciasto stanie się szkliste. Odstawić do przestudzenia. Następnie posolić i cały czas mieszaj±c wybić jajka. Przełożyć do rękawa cukierniczego i porcjami, w odstępach, wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia (powinny powstać rozetki).

Piec przez 20 minut w temp. 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić i rozkroić.

Wi¶nie rozmrozić. Przełożyć na patelnię. Posłodzić. Wymieszać i usmażyć.

Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier puder. Zmiksować. Stopniowo, po łyżce, dodać ugotowany i wystudzony budyń.

Masę nałożyć na spody ciasteczek. Dodać usmażone i wystudzone wi¶nie. Przykryć i oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 524
Ewa gotuje - odc. nr 524

Jesieni± warto sięgn±ć po receptury na syc±ce zupy jarzynowe. Dlatego też...

 

Podobne przepisy

Krem cytrynowy

Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otart± z cytryny ...

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowan± skórk± z pomarańczy;-)

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazur±;-)

Ambasador

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszaj±c - masło ...

Wróć do listy przepisów