Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Drożdże rozpu¶cić w mleku, dodać szczyptę cukru i m±kę - tyle, by rozczyn miał konsys ...
Na kruchym spodzie...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywn± pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...
M±kę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...