Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe z jabłkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.

Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Mus czekoladowy z mango

Mała rzecz a cieszy!

Ciasto strażackie

Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...

Brownie

Z kremem na bazie mascarpone;-)

Ciasto kruche z masą śliwkową

Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...

Wróć do listy przepisów