Jajka wybić do kielicha miksera. Posłodzić erytrolem. Dodać śmietanę. Uperfumować pastą waniliową. Posolić. Wkruszyć twaróg. Wszystko dobrze zmiksować i przelać do tortownicy (średnica 24 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, dodatkowo spód i boki wysmarowane masłem). Na wierzchu ułożyć maliny.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 170 st. C. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejską śmietaną i żubrówką...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...