
Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle. Dorzucić pokrojone w półplastry cukinie. Po chwili dodać pora pokrojonego w półplasterki oraz posiekaną w piórka cebulę. Zalać wodą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem oraz świeżo zmieloną gałką muszkatołową.
Podawać z grzanką. Udekorować posiekaną miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa pokazała jak zrobić domowy syrop miętowy – w...
Gruzińska zupa gulaszowa;-)
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...
A do tego pesto z pietruszki!
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...