Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chuda Jewa

Opis przygotowania

Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.

Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.

Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.

Podawać z chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Flaczki z gęsich pipek

W Krakowie pipek to żołądek gęsi;-)

Flaczki z kalmarów

Przysmak z Kołobrzegu;-)

Wróć do listy przepisów