Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Okoń morski oraz schab z płyty

Opis przygotowania

Rozgrzaną blachę skropić oliwą, oprószyć solą i usmażyć filety z okonia (z obu stron, kładąc najpierw skórą do dołu).

Podawać z sosem jogurtowym.

Schab pokroić w bardzo cienkie plastry. Posolić i usmażyć na płycie skropionej oliwą (po minucie z każdej strony).

Podawać z masłem z czosnkiem niedźwiedzim.

Ziemniaki pokroić w sporą kostkę i przełożyć do miski. Dorzucić szpinak. Na zieleninie ułożyć pokrojone w plastry jajka. Na jajka dać plastry rzodkiewki i czerwonej cebuli. Dorzucić pokrojony czosnek niedźwiedzi.

Do słoiczka wlać ocet jabłkowy, dodać musztardę i miód. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać trochę oliwy. Słoiczek zakręcić, zawartość wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 481
Ewa gotuje - odc. nr 481

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...

 

Podobne przepisy

Risotto z kurczakiem w curry

Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Wróć do listy przepisów