Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułką.
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia.
Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Śmietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopty przełożyć kremem. Część ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...