Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biszkopciki z białek

Opis przygotowania

Białka ubić z sol±. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksuj±c. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i kurkum±. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułk±.

Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisn±ć na blachę z papierem do pieczenia.

Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

¦mietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdj±ć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.

Biszkopty przełożyć kremem. Czę¶ć ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętaj± czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Pierniczki

Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, dodać miód. Zdj±ć z ognia, dać przyp ...

Jabłka pieczone

Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

M±kę przesiać na stolnicę – wraz z sod± oczyszczon±...

Tarta rustykalna

Z gruszkami!

Wróć do listy przepisów