Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cytrynowa babka z mascarpone

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej± i podwoj± objęto¶ć dorzucić mascarpone. Utrzeć. Dodać m±kę przesian± z m±k± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować. Wlać olej i wymieszać robotem. Dodać skórkę otart± z cytryn i sok z cytryny. Utrzeć i przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±, ¶rednica 26 cm). Wierzch wyrównać.

Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

Po wystudzeniu udekorować lukrem, owocami i mięt±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 448
Ewa gotuje - odc. nr 448

Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonk± może ¶wiadczyć tylko...

 

Podobne przepisy

Torcik marchewkowy

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynow±. ...

Muffiny z jarmużem

Zielone babeczki...

Muffinki z marchewk±

I pestkami dyni...

Sorbet arbuzowo-malinowy

Idealny na upały;-)

Wróć do listy przepisów