Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa na winie

Opis przygotowania

Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Zupa borówkowa

Słodka, kwaśna, z makiełkami...

Wróć do listy przepisów