
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na łyżce masła. Dolać łyżkę rumu. Odparować. Zdjąć z ognia. Dodać śliwki - odsączone z alkoholu i pokrojone na kawałki. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornych kokilek.
Cukier utrzeć z jajkiem i żółtkami. Dolać śmietankę wymieszaną z resztą sherry. Wymieszać. Przelać do kokilek z jabłkami i śliwkami. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 130 st. C.
Następnie posypać brązowym cukrem, przypalić specjalnym palnikiem lub zapiec pod grillem w piekarniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprasza na kurczaka z hiszpańskimi oliwkami oraz flan...
Baza do zrobienia lemoniady...
Po ciężkim dniu w pracy...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...