
Rzodkiewki umyć i osuszyć. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać chrzan, czosnek, pieprz, kolendrę i ziele angielskie. Zalać przegotowaną, posoloną (1 łyżka na litr) i wystudzoną wodą. Dolać wody z ogórków. Przykryć spodeczkiem, obciążyć (np. kamieniem). Odstawić na 3 dni. Po tym czasie szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)