Mięso przełożyć do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i seler. Dorzucić cebule opalone nad ogniem lub mocno przypieczone na suchej patelni. Zalać zimną wodą. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem i goździkiem. Przykryć i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu przez 2 ½ - 3 godziny.
Po tym czasie dodać kalafior, kalarepkę, rzodkiewkę i wątróbkę. Posolić do smaku i gotować pod przykryciem przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniakami oraz wątróbką, rzodkiewką i kalafiorem z rosołu. Na talerzu posypać natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...
Warzywa umyć. Selera pokroić w kostkę, marchewki w półplasterki, cebulę, imbir i sele ...
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...