Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem jarzynowy z imbirem

Opis przygotowania

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować (w szybkowarze 15 minut).

Warzywa umyć, obrać i pokroić w plastry (za wyjątkiem kalafiora). Przesmażyć na łyżce masła lub oliwy – zaczynając od najtwardszych jarzyn korzeniowych. Przełożyć do garnka z bulionem, dodać różyczki kalafiora. Przyprawić chili oraz imbirem i gotować do miękkości (w szybkowarze 5 minut).

Po ugotowaniu wyłowić mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać z kawałkami ugotowanego kurczaka oraz kleksem śmietany i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 227
Ewa gotuje - odc. nr 227

Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...

 

Podobne przepisy

Zupa fasolowa

Piękny Jaś, żeberka i jarzynka;-)

Kartoflanka z kiszoną kapustą

Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Zupa ziemniaczana

Wyjątkowo kremowa!

Wróć do listy przepisów