
Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle i przełożyć na deskę. Marchewki i seler pokroić w plastry, pieczarki umyć. Wrzucić do naczynia po mięsie. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...
Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...