Bataty i marchewkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojony w plastry czosnek i suszone pomidory. Wymieszać. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Następnie przyprawić startym imbirem, dodać masło orzechowe i zmiksować. Doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Na talerzu udekorować świeżą kolendrą oraz papryczką chili. Podawać z grzankami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...
Zupa na słodko;-)
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Z obu główek czosnku odciąć ogonki, do środka nalać ...
Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...