
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orzechy. Wsypać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i sol±. Dokładnie wymieszać.
Białka ze szczypt± soli ubić na sztywn± pianę, powoli i delikatnie wmieszać do ciasta. Przełożyć do formy o wymiarach 29x33 (posmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±), piec w temp. 180 st. C przez 1 godz. i 15 min.
Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane ¶liwki. Zalać wod± z cukrem, postawić na ...
Lekki deser na malinowym lustrze...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...