Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Leczo z pieczonych warzyw

Z krakowską suchą;-)

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Wróć do listy przepisów