Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z pomidorów i pomarańczy

Opis przygotowania

Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosnek. Skropić oliwą. Zapiec w piekarniku - 180 st. C, 15-20 minut.

Przełożyć do miksera - wraz z sokiem powstałym podczas pieczenia. Dodać pomidory z puszki oraz sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy. Wszystko zmiksować. W razie potrzeby podgrzać. Można posłodzić do smaku cukrem brązowym. Dodać szczyptę soli.

Podawać udekorowane kleksem śmietany i listkiem bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 202
Ewa gotuje - odc. nr 202

Tym razem fascynacja lekką kuchnią śródziemnomorską! Ewa przyrządzi szybki...

 

Podobne przepisy

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Marchewkowa na ostro

W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Wróć do listy przepisów