Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grzybowa z koniakiem

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić szczoteczką i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i przesmażyć na maśle.

Podlać koniakiem, odparować. Następnie zalać ciepłym wywarem. Wszystko razem zagotować pod przykryciem.

Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z grzankami (całe kromki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 195
Ewa gotuje - odc. nr 195

Tym razem Ewa ugotuje doskonałą zupę doprawioną … koniakiem! Pieczeń...

 

Podobne przepisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów