
Warzywa obrać, dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przesmażyć na odrobinie oliwy lub masła. Wywar doprowadzić do wrzenia, wrzucić warzywa, domową mieszankę przypraw (lub kostkę rosołową) i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Przyprawić solą i pieprzem. Na talerzu zabielić jogurtem naturalnym. Udekorować natką pietruszki i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” inspirowany będzie kuchnią dawnej...
Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!
Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...