Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na żurek

Opis przygotowania

Płatki wsypać do litrowego słoika. Dorzucić czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać letnią wodą. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni.

Dokładnie w ten sam sposób można przygotowac zakwas żytni, zastępując płatki owsiane mąką żytnią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Żurek na króliku

Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Wróć do listy przepisów