Mięso przełożyć do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i seler. Dorzucić cebule opalone nad ogniem lub mocno przypieczone na suchej patelni. Zalać zimną wodą. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem i goździkiem. Przykryć i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu przez 2 ½ - 3 godziny.
Po tym czasie dodać kalafior, kalarepkę, rzodkiewkę i wątróbkę. Posolić do smaku i gotować pod przykryciem przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniakami oraz wątróbką, rzodkiewką i kalafiorem z rosołu. Na talerzu posypać natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...
Gra w kolory;-)
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Z obu główek czosnku odciąć ogonki, do środka nalać ...