Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.
Do jogurtu zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Dodać kumin, cynamon i paprykę. Wlać oliwę. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso. Wymieszać. Przykryć i na 2 godziny wstawić do lodówki.
Czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Wsypać garam masalę i paprykę. Wlać passatę. Dodać ocet jabłkowy. Posłodzić miodem. Wlać mleczko kokosowe. Posolić.
Zamarynowane mięso usmażyć na maśle - na patelni grillowej. Przełożyć do sosu i podgrzewać przez chwilę. Dodać posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)
Z cebulą i jabłkami;-)
Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!
Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...