Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonym wrzątku.
W garnku rozgrzać masło i wrzucić pokrojone w kostkę marchewki. Dodać cebule posiekane w piórka. Po chwili dorzucić zmielone mięso. Smażyć przez chwilę. Następnie podlać wywarem wołowym. Przyprawić solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez 15-20 minut.
Przyprawić sosem Worcestershire. Wlać przecier. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dorzucić pokrojony seler naciowy. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki i pietruszkę odcedzić. Wlać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową i ubić.
Purée nałożyć na wołowinę z warzywami. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć ser cheddar.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu można udekorować świeżym tymiankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie...
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...
Zaskakujące w smaku;-)