Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sopa de ajo

Opis przygotowania

Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.

Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.

Podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 508
Ewa gotuje - odc. nr 508

W tym odcinku Ewa zaprosi na mieszankę kuchni międzynarodowej. Obiad będzie...

 

Podobne przepisy

Tajska zupa rybna

Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...

Solianka

Tradycyjna zupa z Ukrainy;-)

Awgolemono

Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Wróć do listy przepisów