Golonki włożyć do garnka, dorzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, czosnek w łupinkach oraz opaloną cebulę. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą, posolić, przykryć i gotować przez godzinę.
Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wlać piwo wymieszane z miodem, sosem sojowym, olejem oraz octem jabłkowym. Na godzinę wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej co 15 minut polać powstającym sosem.
Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz zasmażaną kapustą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z Krakowa w Tatry czy Beskidy jest już bardzo blisko. I właśnie z powodu...
Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...
Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...
Idealna na śniadanie!
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...