
Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru (ok. 1 cm kłącza). Dorzucić posiekaną chili – bez pestek. Posłodzić. Wlać ocet ryżowy i sos sojowy.
Dodać pokrojoną cebulę (tylko białą część).
Jajka wybić do miski. Roztrzepać z olejem sezamowym. Wlać na gotujący się rosół, cały czas mieszając widelcem, by powstały nitki.
Podawać w chińskich, niewielkich miseczkach. Udekorować posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...
Jarzynówka z Zagłębia;-)