Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto i wyciąć ciasteczka - foremką w kształcie kwiatka. Upiec na złoty kolor (180 st. C).
Przygotować krem. Żółtka ubić na parze z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzić, zmiksować z masłem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.
Ciasteczka po wystudzeniu zlepić kremem. Wierzch udekorować kremem, robiąc kółko lub rozetkę (używamy szprycy). W środek włożyć wisienkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ryba w sosie słodko-kwaśnym, ciasteczka z wisienką. Tym razem Ewa Wachowicz...
A tak naprawdę z czekolady i fasoli...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Obowiązkowa na wielkanocnym stole!
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...