Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka w syropie

Opis przygotowania

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.

Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Bułeczki serowe z ananasem

Z budyniem śmietankowym...

Pampuchy z serem i miętą

Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.

Crostata

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Wróć do listy przepisów