Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.
Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....
Przysmak dla miłośników wątróbki;-)
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...