Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z pieczonych buraczków

Opis przygotowania

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką się przez godzinę, większe 1,5 godz.).

Po upieczeniu buraki obrać i pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Wymieszać. Dolać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Sałatka 3 sery z oliwkami

Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...

Sałatka balsamiczna z rukoli

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...

Wróć do listy przepisów