Na środku szerszego końca jajka zrobić dość duży otwór. Wytrzepać zawartość. Wydmuszkę wyparzyć. Osuszyć na papierowym ręczniku.
Kurzą pierś ugotować z marchewką i groszkiem (można użyć groszku konserwowego, który wystarczy przelać przez sito). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Do środka każdej wydmuszki włożyć kawałki kurczaka, marchewkę i groszek. W bulionie rozpuścić żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Wystudzić. Zalać wydmuszki. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Delikatnie pozbawić skorupki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Wielkanoc! W programie Ewa pokaże jak przyrządzić galaretki...
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Warstwowa, z majonezem!
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawioną skó ...