Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.
Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.
Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Udekorować startą czekoladą i bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejską śmietaną i żubrówką...
Bardzo aromatyczne!
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...