Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Steki wieprzowe z grilla

Opis przygotowania

Plastry schabu przyprawić z obu stron solą i sezamem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry czosnek i gałązki rozmarynu. Włożyć do woreczków do wakowania i zgrzać w pakowarce próżniowej (usuwając przy tym powietrze). Gotować przez 1 ½ godziny w temp. 56 st. C.

Ugotowane mięso wyjąc z woreczków, usunąć czosnek oraz rozmaryn i zapiec na ruszcie.

Podawać z masłem z anchois.

Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać. Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę. Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować. Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę. Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...

 

Podobne przepisy

Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...

Moussaka

Bodaj najbardziej znana grecka zapiekanka...

Klapsznita z szarpaną kurą i sosem BBQ

Śląski protoplasta burgera...

Kurczak na bogato

Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!

Wróć do listy przepisów