
Mięso przyprawić solą. Oprószyć mąką. Obsmażyć w kociołku na mocno rozgrzanym smalcu. Gdy się dobrze zrumieni dorzucić pokrojone w piórka cebule. Po chwili dodać posiekany czosnek. Przyprawić papryką. Dorzucić namoczone grzyby (wraz z wodą). Dodać gałązki rozmarynu, ziele angielskie i liście laurowe. Dolać trochę wody, wymieszać i dusić przez 2 godziny.
Ziemniaki obrać i podgotować. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Przyprawić solą oraz igiełkami rozmarynu i wstawić do piekarnika.
Policzki podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z modrej kapusty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W długi, majowy weekend Ewa zaprezentuje przepisy z myślą o przyjęciu na...
Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Z sosem pomidorowym;-)
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...