Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Powidła z suszonych sliwek

Opis przygotowania

Śliwki zalać wodą, dodać goździki i moczyć przez kilka godzin (a jeszcze lepiej przez całą noc). Po tym czasie goździki wyłowić a owoce wraz z wodą przelać do garnka. Przyprawić kurkumą. Dolać sok z cytryny. Wymieszać i zmiksować blenderem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Roster śliwkowy

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...

Kiszone pomarańcze

Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!

Wróć do listy przepisów