Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasztet w słoiku

Opis przygotowania

Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.

Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Oliwki z czekoladą

Oliwki wsypać do miseczki...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Wróć do listy przepisów