Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Poleśniki

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Wybić jajka. Zetrzeć i dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić i nałożyć do liści kapusty (każdy placek przykryć drugim liściem).

Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec przez 10 minut.

Podawać z gęstą śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Kiszone liście winogron

Idealne do gołąbków lub... sałatek!

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Granola

Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...

Wróć do listy przepisów