Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki. Skropić syropem klonowym. Dorzucić posiekaną miętę i delikatnie wymieszać.
Ser rozgnieść widelcem, przyprawić cynamonem, posłodzić i też wymieszać.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zahartować zimną wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię z palonym masłem (wystarczy je roztopić i poczekać, aż ściemnieje i nabierze orzechowego aromatu).
Porcję makaronu umieścić na talerzu. Nałożyć 2-3 łyżki sera i trochę sałatki z truskawek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
Z pomarańczą;-)
Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...