
Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.
Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Drożdże wymieszać z łyżk± ciepłego mleka, szczypt± cukru, sol± i łyżeczk± m±ki. Gdy p ...
Na w±tróbce indyczej i mięsie z rosołu;-)
¦wietne na przystawkę...
Cukier puder poł±czyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...